Маємо інструменти діставати ворога там, де він не чекає, – командувач Повітряних сил

Повітряні сили ЗСУ мають інструменти та можливості, щоб бити ворога там, де він цього не очікує.

Про це заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram .

"Повітряні сили роблять усе, щоб дістати ворога як у небі, так і на землі. Ви читаєте наші звіти. Чимало російських літаків разом з екіпажами уже ніколи не зможуть тероризувати наших людей. Вони знищені. У нас з’являється дедалі більше інструментів та можливостей, аби діставати ворога там, де він цього не чекає", – зазначив Олещук.

За його словами, 24 січня російська пропаганда направила фейковий потік інформації на зовнішню аудиторію і таким чином намагається дискредитувати Україну в очах світової спільноти.

"Мета очевидна – вони хочуть зменшити міжнародну підтримку нашої держави. Не вийде! Україна має право на захист і знищення засобів повітряного нападу агресора", – додав він.

Командувач Повітряних сил також зазначив, що ЗСУ відбили чергову атаку "Шахедів", про результати роботи буде повідомлено пізніше.

Падіння Іл-76 у Бєлгородській області РФ

Нагадаємо, вчора, 24 січня, стало відомо, що в Корочанському районі Бєлгородської області впав військово-транспортний літак Іл-76. Джерела РБК-Україна повідомляють, що повітряне судно перевозило ракети для ЗРК С-300.

При цьому в Росії стверджують, що нібито на літаку перебували 65 полонених, а також 6 членів екіпажу та 3 супроводжуючі. Росіяни звинувачують Україну у збитті літака. В Україні відреагували на заяви росіян, українців закликали не поширювати фейки на офіційні заяви.

Президент України Володимир Зеленський пізніше заявив, що росіяни грають із життями українських полонених, з почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства. Він також зазначив, що необхідно встановити всі чіткі факти настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори