Рада звільнила Лапутіну з посади міністра у справах ветеранів

Верховна Рада відправила у відставку міністра в справах ветеранів України Юлію Лапутіну. Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 6 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал нардепа від голосу Ярослава Железняка.

Як проголосували нардепи

Новина доповнюється…

Що передувало відставці

Нагадаємо, що в понеділок, 5 лютого до Верховної Ради надійшла заява від Юлії Лапутіної про відставку з посади міністра у справах ветеранів України. Про що повідомив голова ВРУ Руслан Стефанчук.

Відставку Лапутіної прокоментував президент Володимир Зеленський. За його словами – це "питання виключно менеджменту" та додав, що "кроки перезавантаження" будуть продовжуватися не тільки в цьому напрямі.

Хто така Юлія Лапутіна

Юлія Лапутіна народилась у 1967 році в Києві. Заміжня. Має двох доньок. Здобула педагогічну та психологічну освіту. Також захистила кандидатську дисертацію з психології й здобула науковий ступінь кандидата психологічних наук.

За даними з відкритих джерел, вона – друга жінка в історії незалежної України, яка отримала генеральське звання. З 1992 року Лапутіна розпочала службу в Службі безпеки України, була оперуповноваженою підрозділом контррозвідки. Брала участь в нейтралізації сепаратистського путчу в Криму в 1994 році.

Протягом 2010-2012 років була заступницею начальника Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки.

У 2014 році у складі першої об'єднаної групи СБУ працювала в тоді окупованому Краматорську, займалася розвідкою, збором та передачею інформації. Після звільнення Краматорська від проросійських формувань ініціювала акцію "Краматорськ – це Україна", яку підхопили в інших містах.

Того ж року Лапутіна була призначена на посаду заступника начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки

У березні 2020 року президент Володимир Зеленський присвоїв полковнику Служби безпеки України Юлії Лапутіній військове звання генерал-майора.

У грудні 2020 року її призначили міністром України у справах ветеранів. Перебуваючи на посаді, Лапутіна обіцяла виконати програмну обіцянку вжити заходів для покращення житлового забезпечення осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори