РФ запустила ракети з Ту-95МС. Україною шириться тривога

Українські військові зафіксували пуски ракет типу Х-101/555 з російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з напрямку Каспійського моря. В Україні в низці областей оголошена повітряна тривога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Сил оборони півдня України та прес-службу Командування Повітряних сил ЗСУ.

"Пуски ракет типу Х-101/555 з Ту-95МС з напрямку Каспійського моря", – передали військові.

Своєю чергою в ПС попередили про ракетну небезпеку, та закликали не ігнорувати повітряну тривогу в областях, де вона оголошена.

"Увага! Ракетна небезпека в південних та східних областях, через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги!" – йдеться в повідомленні.

Повітряні атаки РФ 7 лютого

Нагадаємо, зліт російських Ту-95 був зафіксований з аеродрому Оленья у Мурманській області РФ близько 03:40. Тоді у ПС попередили, що запуск ворожих ракет з літаків може відбутися близько п'ятої години ранку.

Перед тим у ніч проти середи в Україні у багатьох областях була повітряна тривога через запуск російськими загарбниками кількох груп ударних дронів типу "Шахед".

Зокрема, ворожі баражуючі боєприпаси прямували курсом на Одесу, Умань, Дніпро, Павлоград, та інші міста в різних регіонах. На півдні країни працювали системи протиповітряної оборони по відбиттю атаки противника, передавали в Силах оборони.

Відбій тривог через "Шахеди" росіян в Україні було оголошено тільки о 02:40.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори