Байден сказав Нетаньягу, що доведеться звільнити більше палестинських в’язнів

Президент США Джо Байден під час недільної розмови заявив ізраїльському прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньягу, що в новій угоді про звільнення заручників Ізраїлю, можливо, доведеться звільнити більше палестинських в'язнів, ніж під час попередньої паузи в бойових діях в Газі. Про це пише Axios з посиланням на неназваних американських та ізраїльських посадовців.
Портал зазначає, що кількість палестинських в'язнів, яких ХАМАС вимагає від Ізраїлю звільнити в межах нової угоди про звільнення заручників, є головним каменем спотикання в переговорах.
Хоча американські офіційні особи кажуть, що Байден згоден з Нетаньягу, що вимога ХАМАС звільнити тисячі ув'язнених, в тому числі багатьох засуджених за вбивства ізраїльтян, "переходить усі межі", президент США також вважає, що Ізраїль міг би проявити більшу гнучкість у цьому питанні.

За словами американських і ізраїльських посадовців, Нетаньягу заявив, що Ізраїль готовий звільнити трьох палестинців за кожного звільненого ізраїльського заручника – таке ж співвідношення використовувалося в попередній угоді.
Посадовець США сказав, що "співвідношення залишається невирішеним питанням".
У вівторок директор ЦРУ Вільям Бернс зустрівся в Каїрі з прем'єр-міністром Катару Мохаммедом бін Абдул Рахманом Аль Тані, директором Моссаду Девідом Барнеа і шефом єгипетської розвідки Аббасом Камелем, щоб обговорити угоду про звільнення заручників.
Зустріч закінчилася без прориву, але був досягнутий прогрес у розумінні прогалин, які необхідно заповнити, щоб розпочати переговори, які можуть призвести до угоди, повідомило Axios ізраїльське джерело.
"Це була хороша зустріч, і всі сторони, які брали в ній участь, докладають значних зусиль, щоб спробувати досягти прориву", – сказав співрозмовник порталу.

Scroll to Top
Догори