Хусити атакували вантажне судно поблизу Ємену

Зареєстроване у Великій Британії вантажне судно під прапором Белізу зазнало атаки недалеко від Ємену в протоці Баб-ель-Мандаб, що з'єднує Червоне море з Аденською затокою Аравійського моря. Про це заявили в британській морській охоронній компанії Ambrey.
Зазначається, що інцидент стався у неділю в 35 морських милях на південь від єменського портового міста Моха. Напад відбувся, коли корабель прямував на північ під час подорожі з Хор-Факкана (Об’єднані Арабські Емірати) до Варни (Болгарія).
Вибух, що стався у безпосередній близькості від судна, спричинив на ньому пошкодження.
Внаслідок події екіпаж не постраждав і знаходиться в безпеці, додали в агентстві.
"Частково завантажене судно ненадовго сповільнилося з десяти до шести вузлів і відхилилося від курсу, а потім зв'язалося з ВМС Джибуті (країна в Східній Африці, – ред.), перш ніж повернутися до свого попереднього курсу та швидкості", – йдеться в повідомленні Ambrey.

Зареєстроване в Британії судно експлуатується в Лівані.

Атаки хуситів на кораблі у Червоному морі
Нагадаємо, з листопада минулого року у Червоному морі продовжуються атаки єменських хуситів на торгові судна. У січні терористичне угруповання завдало найбільшого удару.
28 січня повідомлялося, що в Червоному морі безпілотник хусітів атакував британський військовий корабель, а вже наступного дня єменські хусіти повідомили, що вони нібито атакували американський есмінець. Однак у Пентагоні спростували заяву бойовиків.
Перед цим 6 лютого повідомлялося, що британське вантажне судно зазнало нападу хуситів у Червоному морі. А 7 лютого з території Ємену хусити запустили 6 протикорабельних балістичних ракет у напрямку двох комерційних суден в південній частині Червоного моря та Аденської затоки. Вони не завдали шкоди для суден, а одна з ракет була перехоплена та збита військовими США.
Додамо, днями хусити атакували ракетою у Червоному морі танкер під панамським прапором, який перевозив сиру нафту до Індії, а вийшов із російського чорноморського портового міста Новоросійськ.
Операція США і Британії із захисту судноплавства від нападів хуситів
На початку січня США та Британія завдали потужних ударів по цілям, пов'язаним з хуситами в Ємені. Це стало відповіддю на постійні атаки хуситів на цивільні судна у Червоному морі.
Пізніше американські військові завдали серії ударів по крилатих ракетах та надводних безпілотниках хуситів у Ємені.
Додамо, нещодавно повідомлялося, що берегова охорона США перехопила партію зброї з Ірану, яка прямувала до повстанців-хуситів в Ємені. А 17 лютого військові США завдали п'ять ударів з метою самооборони в районах Ємену, контрольованих підтримуваними Іраном бойовиками-хуситами.

Scroll to Top
Догори