“Не лише територія”: прем’єр Естонії висловилася про перемогу України та НАТО

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас вважає варіант набуття Україною членства в НАТО одним зі способів перемоги над країною-агресором Росією.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю глави естонського уряду виданню BBC.

Каллас акцентувала на важливості підтримки України з боку держав-партнерів та союзників на тлі триваючої широкомасштабної військової агресії РФ. Вона переконана, що у разі успіху Москви у цій війні російський диктатор Володимир Путін спробує захопити країни Балтії, зокрема Естонію.

Щоб запобігти такій можливості, Таллінн продовжує підтримку Києва, спрямовуючи в рамках допомоги понад 1% свого ВВП.

"Якби кожна країна НАТО зробила це – Україна виграла б", – заявила Каллас.

В публікації також зазначається, що попри потужність військової "машини" Кремля, масованих повітряних ударів окупантів, Сили оборони України продовжують стримувати агресора на полі бою.

На питання журналіста, чи має Естонія "план Б" у випадку програшу України та успіху РФ, Каллас сказала, що такого плану немає.

"Тому що тоді ми перестали б зосереджуватися на плані А – допомогти Україні відбити російське вторгнення", – наголосила вона.

"Ми не повинні піддаватися песимізму. Перемога в Україні – це не тільки територія. Якщо Україна приєднається до НАТО, навіть без (частини, – ред.) території, то це перемога, тому що вона буде під парасолькою НАТО", – сказала Каллас.

Раніше повідомлялося, що наприкінці березня міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна висловив думку, що без членства в НАТО незалежність країни, ймовірно, була б під загрозою.

Нагадаємо, раніше у травні в ЗМІ з'явилася інформація про те, що НАТО неофіційно визначило принаймні дві "червоні лінії", за якими можливе пряме втручання Альянсу у війну в Україні. Зокрема, за даними видання Repubblica, наразі немає оперативних планів, які передбачають відправку військ в Україну.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори