Війна з Китаєм не є ані близькою, ані неминучою, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки (США) Ллойд Остін заявив, що попри стрімку ескалацію напруженості в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, війна з Китаєм "не є ані близькою, ані неминучою".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Глава Пентагону на оборонному форумі Шангрі-Ла в Сінгапурі в цьому контексті наголосив на важливості відновлення діалогу з китайським колегою для уникнення "прорахунків та непорозуміння".

Коментарі Остіна були зроблені на наступний день після того, як він понад годину зустрічався в кулуарах з главою Міноборони Китаю Донг Джуном.

Розкривати деталі розмови очільник Пентагону не став, аде відзначив важливість самої бесіди.

"Поки ми розмовляємо, ми можемо визначити ті проблеми, які викликають занепокоєння, і ми хочемо переконатися, що ми розмістили огорожі, щоб гарантувати відсутність неправильного сприйняття та прорахунків … які можуть вийти з-під контролю. Ви можете робити такі речі, лише якщо говорите", – сказав Остін.

Реагуючи на висловлювання президента Філіппін Фердинанда Маркоса-молодшого напередодні щодо конфліктних ситуацій із Китаєм на тлі претензій Пекіна в Південно-Китайському морі, він підтвердив, що зобов'язання США щодо Філіппін як партнера за договором є "залізними".

"Є багато речей, які можуть статися в морі або в повітрі, ми це розуміємо. Але наша мета – переконатися, що ми не дозволяємо речам вийти з-під контролю без потреби", – зауважив Остін.

Новина доповнюється…

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори