США ввели санкції проти українця, який постачав хуситам товари

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти громадянина України, який, бувши капітаном корабля, постачав хуситам важливі товари. З посиланням на Мінфін США.
Зазначається, що сьогодні Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США розширило список санкцій щодо хуситів.
Під обмеження потрапили особи, які дозволили хуситам отримувати дохід і купувати низку матеріалів для виробництва сучасної зброї, яку вони зараз використовують для вчинення терористичних атак, що продовжуються, на комерційні судна.
Заступник міністра фінансів боротьби з тероризмом і фінансовою розвідкою Браян Нельсон повідомив, що постійні, невиборчі та безрозсудні напади хуситів на беззбройні комерційні судна стали можливими завдяки доступу до ключових компонентів, необхідних для виробництва їх ракет і дронів.

При цьому в Мінфіні пояснили, що під санкції потрапили судно OTARIA під прапором Камеруну, яким управляє компанія Stellar Wave Marine LLC, що базується в ОАЕ, і капітаном якого є В'ячеслав Салига. Окремо у відомстві уточнили, що Салига є уродженцем міста Рені в Одеській області та є громадянином України.
Наразі OTARIA перевозить вантаж товарів на десятки мільйонів доларів. Салига ж наприкінці травня 2024 року займався навантаженням товарів та був пов'язаний із фінансистом-хуситом Саїдом аль-Джамалем. Щодо нього США вже вводили санкції.
Єменські хусити, яких підтримує Іран минулого року почали атакувати комерційні судна, які проходять у Червоному морі та Аденській протоці. У відповідь США очолили коаліцію країн, які почали проводити збройну операцію.
Проте атаки хуситів продовжуються досі. Нещодавно Центральне командування Збройних сил США повідомило, що хусити атакували українське судно Verbena двома протикорабельними крилатими ракетами в Аденській затоці.

Scroll to Top
Догори