Вучич розпустив парламент Сербії й призначив дострокові вибори

Президент Сербії Александар Вучич розпустив парламент країни й оголосив позачергові парламентські вибори на 17 грудня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на РТРС (Радіо і телебачення Республіки Сербської).

Зазначається, що президент підписав указ про розпуск Національних зборів й призначення виборів народних депутатів на 17 грудня.

В понеділок, 1 листопада, уряд направив Вучичу вмотивовану пропозицію про розпуск Національних зборів і призначення виборів. Як зазначив парламент, проведення нових виборів за існуючих обставин забезпечить вищий ступінь демократії, зменшить напруженість в суспільстві, утвердить на вільне висловлення думок і поглядів з політичних, економічних й інших питань.

"У пропозиції про розпуск парламенту, серед іншого, зазначено, що останнім часом з боку частини громадськості надходять запити призначити нові, позачергові вибори депутатів, і що 11 вересня частина депутатів опозиційні політичні партії звернулися з таким проханням до президента республіки", – додає РТРС.

Позиція Сербії щодо війни в Україні

Країна займає неоднозначну позицію щодо війни в Україні. Вона засуджує вторгнення російських терористів, а також підтримує територіальну цілісність нашої країни. Водночас Белград відмовляється вводити санкції проти Росії й продовжує підтримувати з нею тісні економічні та політичні зв'язки.

За словами Вучича, його країна не може запровадити обмеження, оскільки це означатиме відмову від традиційних дружніх відносин із Москвою.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори