Маск назвав штучний інтелект справжньою загрозою для сучасного світу

Ілон Маск із побоюванням висловився щодо штучного інтелекту. Він назвав технологію загрозою для сучасного світу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Голос Америки.

"Вперше в історії людства у нас є те, що буде набагато розумнішим за нас. Тому мені незрозуміло, як можна контролювати таку річ, але я думаю, що ми можемо прагнути спрямовувати це в напрямку, від якого виграє людство. Але я вважаю, що це один з екзистенційних ризиків, з якими ми стикаємося, є потенційно найбільш насущним", – зазначив Маск на форумі, присвяченому безпеці штучного інтелекту.

Форум з безпеки ШІ

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак зібрав урядовців, науковців та технологічних магнатів з усього світу на дводенний саміт з безпеки штучного інтелекту в середу та четвер у Блетчлі-парку, колись надсекретній штаб-квартирі зломників кодів часів Другої світової війни.

Мета саміту – обговорити потенційні ризики та переваги штучного інтелекту (ІІ) та розробити міжнародні заходи щодо забезпечення його відповідального розвитку.

"Ми повинні бути впевнені, що ШІ використовується на благо, а не на шкоду. Цей саміт – важливий крок на шляху до створення більш безпечного та етичного майбутнього для ШІ", – сказав Сунак у своєму вступному слові.

На конференції присутні Ілон Маск, Сем Олтман, розробники ChatGPT та безліч видатних професорів та дослідників.

Серед присутніх світові лідери, зокрема віце-президент США Камала Харріс; заступник міністра науки та технологій Китаю Ву Чжаохуей; Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш; та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Раніше ми повідомляли, що Китай, США, ЄС, Великобританія підписали спільну декларацію про "катастрофічну" небезпеку штучного інтелекту.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори