У Марганці інформаційна блокада щодо COVID-19

Центральна лікарня Марганця
Фото: Марганецька міська рада

До мене, як до журналіста ІА “СтопКорупції” звернулися обурені мешканці Марганця, корті знаходяться на самоізоляції через контакт з людиною хворою на COVID-19.

В місті спалах захворювання, але місцева влада штучно створює ілюзію “зеленої зони”.

За інформацією інсайдерів:

З 22-го на 23-є вересня з госпітального відділення в реанімацію була спрямована людина з низькою сатурацією (ред. низький рівень кисню у крові), після чого хворого відправили в реанімацію. Підтверджено факт тесту COVID-19.

На самоізоляції 10 співробітників госпітального відділення.
Хворого Х. О. переправили в Нікопольське Інфекційне відділення з Марганецького реанімаційне відділення!
Майже дві доби він перебував в госпітальному відділенні та мав багато контактів з іншими людьми.

Медпрацівники обурені тим, що інформація замовчується і їм обіцяють лише 50% лікарняного, хоча за законом держава зобов’язана компенсувати їм ризик контакту з хворим на коронавірус.

Наприклад у Нікополі, зі слів місцевих медиків, працівники швидкої отримують компенсацію у розмірі 15 тисяч гривень, а марганецькі лікарі опинилися в умовах нахабної брехні, замовчування, погроз і повної відсутності будь-якої фінансової підтримки.

В лікарні всі налякані. Керівництво дало наказ: МОВЧАТИ! Тест на COVID-19 безкоштовно роблять лише людям тяжко хворим на пневмонію, всім іншим відмовляють. Хоча у коронавіруса є і інші симптоми: нежить, слабкість, високий тиск, головний біль, низький рівень кисню у крові, менше 95 відсотків. Також є ризик інфаркту та інсульту.

У соцмережах, вже обговорюють цю тему. Так, у групі: Марганець: події, факти, коментарі, були спроби отримати відповідь від влади під відео щоденного звіту щодо коронавірусної ситуації від Ірини Міняйло, але…

Screenshot_2020-09-25 (8) Марганець події, факти, коментарі(3) Screenshot_2020-09-25 (8) Марганець події, факти, коментарі(1) Screenshot_2020-09-25 (8) Марганець події, факти, коментарі

P.S. Вже декілька днів містом поширюється чутки, що сама мер О. Жадько лежить у окремому боксі марганецької лікарні з діагнозом COVID-19, але офіційної жодної інформації немає. У виконкомі ж наразі керує І. Міняйло.

Scroll to Top
Догори