Після виходу сюжету щодо Аульскького хлору розпочалась атака на «СтопКор»

0_15ea0e_dd200ebd_orig-width255-height90-border0-titlestopkor
Марганецкий очевидец

Атака на «СтопКор» розпочалась після виходу в ефір сюжету, у якому йшлося прокорупційні схеми навколо комунального підприємства «Аульська хлоропереливна станція», яке, за даними журналістів, за безцінь може бути передано у приватні руки. Таким чином, бюджет втратить мільйони гривень, а мешканці Дніпропетровщини наражаються на небезпеку – хімічне підприємство, про яке йдеться у сюжеті, має найвищий ступінь небезпеки.

Але посадовим особам, які мали б відповідати за безпеку та добробут мешканців Дніпропетровщини, це байдуже. Замість проведення перевірки та співпраці із журналістами, які, готуючи матеріал до ефіру, зібрали документальні підтвердження, на яких, власне, й грунтується сюжет — вони розпочали тиск на журналістів.

Так, особою, яка діє на користь нардепа Денисенка, здійснено спробу заблокувати відеоматеріал, у якому народний обранець відмовляється коментувати ситуацію навколо АХС. При цьому, вказана особа, контактні дані якої «СтопКору» повідомили з компанії YouTube, свідомо пішла на надання неправдивих відомостей – за цим фактом юридичний департамент «Стоп Корупції» вже готує позов до суду.

У той же час, відбулась ще одна спроба тиску – головний інженер підприємства, яке намагається за безцінь приватизувати стратегічний об’єкт КП «АХС», на прес-конференції, яка відбулась у Дніпрі 20.06.2018, погрожував журналістам судовим процесом. Проте, жодних фактичних даних, котрі б свідчили про недостовірність інформації, що начебто пролунала — представниками підприємства надано не було. Не фігурували документи та інші дані які могли підтвердити чи спростувати інформацію. Лише усні висловлювання. У той час, як у знімальної групи, яка проводила розслідування наявні усі документи та відповідний фактаж.

Тож, маємо наголосити, що метою діяльності «СтопКору» є сприяння здійсненню прагнень, які висловлюють українці, по всьому політичному спектру — до прозорості, належного урядування і боротьби з корупцією як передумов зростання плюралізму й добробуту. Наша робота є свідченням відданості своїй країні. У зв’язку з цим, ми засуджуємо будь-які спроби перешкодити нашим зусиллям, дискредитувати чи залякати наших журналістів в інтернеті чи будь-яким іншим способом та закликаємо до цього усю журналістську спільноту.

Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори