Чергова 13-а сесія ДніпроОДА або чому посадовці облради замовчують інформацію стосовно знищення Аульської ХПС

Представники Марганецького осередку ГО «Стоп Корупції» завітали до Дніпропетровської обласної ради за для висвітлення засідання сесії та задати пану Безусу питання стосовно оренди та подальшої приватизації комунального майна територіальної громади, а саме майновий комплекс комунального підприємства Аульської хлоропереливної станції.Та його чогось так і не знайшли. Ми були переконані, що через те що це питання набуло не аби якого розголосу та турбує цілу громаду, повинно було б розглядатися на сесії депутатами, але їм як на наш погляд це не вигідно. Пана Безуса та пана Олійника все влаштовує, їх корупційні кишені набиті і їм байдуже до людей. Що ж до самої сесії.

22 червня 2018 року відбулася чергова 13-а сесія Дніпропетровської обласної ради VII скликання. На порядок денний було винесено 36 проектів рішень стосовно змін бюджету,використання субвенцій, оренди державного майна, тощо. Більшість проектів були підтримані депутатами без обговорення. Дискусію викликали лише кілька питань, а саме те, що на культуру і освіту надходить набагато менше коштів, ніж на ремонт доріг. Виявляється, що в області на цей час є 119 шкіл з пічним опаленням на твердому паливі. Що є повним порушенням пожежної безпеки та на цій підставі їх законно можуть закрити. Також два проекти рішення “Про затвердження Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами” не були прийняті. На сайті ДніпроОДА є наступна інформація: ПРО СКАСУВАННЯ РІШЕННЯ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІД 27 ТРАВНЯ 2015 РОКУ № 648-31/VІ „ПРО НАДАННЯ ГІРНИЧОГО ВІДВОДУ ПРАТ „ПЕТРИКІВСЬКИЙ РИБГОСП” НА РОЗРОБКУ ПЕТРИКІВСЬКОГО РОДОВИЩА ПІСКУ. Нас зацікавила відповідь губернатора Резніченко на питання депутата Євтушенко стосовно жахливого стану дороги Нікополь-Запоріжжя.
Криворізький депутат Туровська розповіла, що за інформацією Новопільської сільської ради, їм відключили воду за борги. Люди протягом чотирьох днів б’ються в усі інстанції, так як боргів у них немає. Депутат Ірина Львівна взагалі заявила, що це корупційна ланка і попросила губернатора втрутитися. Той пообіцяв допомогти. Але найцікавішим був виступ Сушкевича Валерія Михайловича – це Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, який повідомив наступне. Що 62 гектари в Криму досі є власністю українських паралімпійців – одних з кращих в світі спортсменів, які обійшли навіть американців.
Знаменитий реабілітаційний центр в Євпаторії не був захоплений країною-агресором, але його державне фінансування припинилося і місцева влада намагається всіляко задушити орендною платою та іншими каверзними способами. Тренування в зв’язку з цим неможливі. Тому було прийнято рішення про створення аналога на Дніпропетровщині, в області в якій живе найбільша кількість чемпіонів-паралімпійців. Валерій Михайлович дав надію на те, що центру бути, фінансування почалося і всім присутнім було приємно усвідомлювати, що держава дбає про людей і на наші з вами податки робляться по-справжньому добрі справи.
Марганецький осередок ГО «Стоп корупції» буде і надалі спостерігати за розвитком подій навколо комунального підприємства «Аульська хлоропереливна станція», а також ми маємо невирішенні питання стосовно тарифів та якості води КП «Марганецьводоканал», що є пріоритетом наших подальших журналістських розслідувань.

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

stopkor.marganets@ukr.net

(066) 634 86 82

Scroll to Top
Догори