У «Батьківщині» підвищення ціни на газ називають злочином Порошенка проти українців

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко у парламенті заявила, що підвищення тарифів на тепло на 23% – це останній постріл Петра Порошенка у власний народ. Адже саме Президент особисто ухвалив рішення про подорожчання газу, що означає пропорційне зростання тарифів на тепло та гарячу воду вже з 1 листопада цього року. Наступний етап подорожчання – ще на 60% – запланований на наступну весну.

 

При цьому у “Батьківщині” відповідально заявляють, що всі спроби перекласти вину на уряд чи «попередників» є брехливими. Усі кредити, які під час світової фінансової кризи брав уряд Тимошенко, повернули ще до 2012-го року з відсотками. Усі ж борги, які Україна змушена сплачувати зараз, накопичені за часів президентства Порошенка.

 

Обіцянки компенсувати втрати за рахунок субсидій є фальшивими. Навіть нинішні субсидії держбюджет в повному обсязі не сплачує. Кількість тих, кому буде потрібна субсидія, зросте. Але грошей на це в проекті бюджету на наступний рік заплановано не більше, а менше.

 

Тому “Батьківщина” вимагає скасувати необґрунтоване рішення про подорожчання газу для населення, встановити і притягнути до відповідальності усіх причетних до цього, зменшити тарифи до справедливого рівня, ліквідувати  посередника «Нафтогаз України». Якщо монополія буде скасована і на забезпечення потреб громадян буде спрямований газ вітчизняного видобутку, тарифи можуть бути знижені у 2-3 рази.

Scroll to Top
Догори