2019 – рік безглуздих свят: підсумки (фото, відео)

Ялинка на площі.jpg

Завершується такий складний та важкий 2019 рік. Згадаємо, яким він був, зробимо висновки та з новими силами продовжимо боротьбу за Марганець.

Людиною року, на жаль, була Олена Анатолієва Жадько. Вона захопила увесь медійний простір задля піару під час передвиборчої компанії, а потім взагалі захворіла цим та не могла зупинитися.

Увесь рік містом блукали свята, від державних до безглуздих. Людей поливали піною,

66378507_2598976843447049_907522483656065024_o.jpg

годували борщами, пиріжками, кавунами, макаронами, яйцями, мандаринами, намагалися споїти алкогольними напоями…

Кухар.jpg

Не цурались використовувати дітей.

Дети на День соборности.jpg

Завдяки тому, що велика увага була прикута до свят, місто опанував безлад. Ситуація з смітниковим колапсом погіршилась. Апогеєм стала велика пожежа на сміттєзвалищі, яка посилила погану екологічну ситуацію в Марганці. Декілько тижнів місто та навколишні села дихали отруєним димом.

HDR_0003.JPG

Ще одна проблема – дороги. За рік покращення Марганчани не відчули. По усьому місту водії повинні дуже обережно об’їжджати чисельні ями. Всі раніше відремонтовані шляхи вже просіли та мають багато дірок. Вулиця Кленова, яка відремонтована нещодавно теж має дуже великі недоліки.

У 2019 році продовжилась війна О.Жадько з маршрутними перевізниками. Ії не влаштовує, що вони не підконтрольні. Вона намагається зломати їх через коліно, але марно.

В цьому році завдяки децентралізації та під контролем Дніпропетровської ОДА почалась реконструкція площі Гірницької слави, яка досі триває. Також відремонтовано школу №7, продовжується ремонт школи №9, відремонтована дитяча спортивна школа №1 та дитяча інфекційна лікарня.

Спортивна школа грудень.jpg

З’явився ЦНАП у окремому приміщенні по вул. Єдності. Також місто атакували арт-об’єкти. Це шахтарик, Ейфелева вежа, школярики, безглузді клумби у вигляді старого авто та колишнього фонтану.

Ейфелева вежа.jpg

Головною подією 2019 року були вибори, спочатку – президентські, а потім у Верховну Раду. Олена Анатоліївна активно агітувала за Петра Олексійовича. У кінотеатрі Дніпро на зустрічі з актрисою Ірмою Вітовською повинні були бути присутні під загрозою звільнення усі працівники бюджетної сфери, де наполегливо рекомендували голосувати за Порошенко.

13 березня Витьковська Порошенко Кино в кинотеатрі.jpg

Але президентом став, за великою підтримкою Марганчан, Володимир Зеленський.

thumbnail-tw-20191210150221-9140.jpg

А ось у Верховну Раду розвернулася жорстока боротьба між мером міста, яка постійно перефарбовувалась та іншими кандидатами.

Вона шокувала усіх сукнею,

32306428117_16ca907ea3_o.jpg

тракторами та хворою реакцією на інші масові заходи. Переміг у цих перегонах Олександр Трухін – представник команди президента, який раніше був у фракції Блок Петра Порошенко. Після виборів у Марганці його не бачили.

truhan.jpg

У серпні вибухнув скандал навколо конкурсу на заміщення посад директорів у школах №11 та №7. Жадько за підтримки відділу освіти поставили своїх посіпак, а саме вчителів 10-ої школи. Батьки були шоковані та вийшли разом зі своїми дітьми на мирний протест. Голова ховалася від них у себе в кабінеті або під час сесій вмикала повний ігнор.

DSC01144.jpg

Також у 2019 році до міста перейшов водоканал з великими боргами. Процес проходив фіктивно, без аудиту, без притягнення до відповідальності винних осіб, без компенсації переплат за минули роки. Тариф трохи знизили за вказівкою Жадько перед особистими виборами, але без порозуміння того, як собівартість повинна формуватися. Підприємство продовжує банкрутіти. І це не змінило ситуацію на краще, все одно вартість є занадто високою для такої якості води.

А ще під кінець року міська лікарня та стоматологія стала теж підпорядковуватися марганецькій міській раді, яка робіть усе щоб заробити собі грошей на продажі приміщень. Планується закриття неврології, реанімації та пологового відділення. У найближчому часі люди їздитимуть по інших містах у пошуках порятунку. На превеликій жаль через цю ганебну ситуацію у лікарні загинув наш друг та дуже добра щира людина Іван Дуплій.

10534418_1400689963484980_5048873194694271617_n.jpg

Під час опалювального сезону ситуація не змінилася. Електромережі міста досі не дозволяють використовувати свої електроприлади за призначенням. Вони або горять або не вмикаються.

49530649_1495210510581758_3894914684632956928_n

Криміногенна ситуація в місті погіршилась. У травні на Інституті вибухнула граната позбавивши життя людини. Збільшилась реклами наркотиків, почастішали крадіжки у приватному секторі, користуючись відсутністю вуличного освітлення злодії продовжують атакувати містян.

46881003235_d428507381_o.jpg

Хабарники продовжують очолювати керівні посади та розпоряджатися грошима та майном громади. Корупція залишається. Для цього Жадько разом з депутатом О. Бондаренко створили нікопольську фірму “Авігея” на підставних осіб, яка постійно перемагає на конкурсах з благоустрою (це і озеленення, ремонт доріг, приміщень, вуличне освітлення) за міські кошти. Знов ж таки Олена Анатоліївни завдяки цій фірми заробляє собі гроші на агітацію.

34886009841_8b9b8bfc03_o.jpg

Але є і добра новина. Через три роки справедливість таки взяла своє. Верховний Суд визнав незаконними та протиправними дії міського голови Жадько О.А. та секретаря Марганецької міської ради Міняйло І.І., визнав незаконною 8-му сесію міськради від 28 квітня 2016 року та скасував рішення сесії щодо створення комунального підприємства, яке знищило наше місто. Так саме КП “Центр комунального майна територіальної громади м. Марганець” – було «створене» за задумом міського голови Жадько О.А. для «працевлаштування» депутата міськради Ситника А.Я. та для розкрадання комунального майна громади міста.

Ряди прихильників міської влади з кожним днем рідшають, але ті хто залишився заспокоюють себе постійним самонавіюванням, що вона хоч щось робить та шукають у лайні позитив.

Гендерна Кавьярня.jpg

Ми же тверезо дивимося у майбутнє і розуміємо, що наступний рік буде ще запеклішим аніж цій. Попереду вибори мерів і люди повинні голосувати не по приколу. Громаді потрібно гуртуватися навколо міських проблем задля їх вирішення. Треба бути більш активними, відстоювати свої права та розраховувати на підтримку один одного. ОБ’ЄДНУЄМОСЬ ЗАДЛЯ КРАЩОГО ЖИТТЯ І ВСЕ БУДЕ МАРГАНЕЦЬ.

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

stopkor.marganets@ukr.net

Scroll to Top
Догори