На Дніпропетровщині міський голова намагається приховати корупційні діяння комунальних підприємств…

c644428.jpg2020 рік буде визначальним для Марганчан. 25 жовтня цього року відбудуться місцеві вибори, де Марганчани будуть обирати шлях розвитку нашої громади на наступні 5 років. Посилено почали «готуватись» до цієї події і пані Жадько та її поплічники. За 4,5 роки «правління» пані Жадько та її «команди» депутатів викрита величезна кількість корупційних скандалів, фактів розкрадання комунального майна, хабарі, відмивання коштів Марганчан, тотальне засмічення міста, безглузде витрачання бюджетних коштів та багато іншого.

Все це стало можливим завдяки утвореній у Марганцькій міській раді «коаліції» у складі мера Жадько та «кишеньковій» більшості депутатів при повній злочинній бездіяльності, а подекуди і злочинній діяльності, правоохоронних органів.

Велика кількість кримінальних справ проти мера та її оточення просто не розслідуються. Попередні роки все це досягалось завдяки «підтримці» колишнього керівництва області. Наразі керівництво області змінилося – але як кажуть «воз и ныне там». Про цю злочинну «спайку» правоохоронних органів і обласного керівництва (через посередників депутатів обласної ради) ми розповімо у наступних статтях. Наразі зупинимось на одному з комунальних підприємств – «Центру комунального майна».

Ми вже неодноразово писали, що це підприємство було утворене «під депутата» міської ради Ситника і задля «провертання» всіляких схем з комунальним майном. Це підприємство є «персонажем» багатьох наших розслідувань. Наразі виявився ще один факт «діяльності» керівництва «Центра коммайна».

В листопаді 2019 року Державною службою з питань праці проведена перевірка «діяльності» цього підприємства. За результатами перевірки виявлено безліч порушень Законодавства України і на підприємство накладений штраф 5,5 млн. гривень! Як встановлено перевіркою – на підприємстві в порушення Законодавства працювало більше 40 людей, яким не в повному обсязі сплачували заробітню плату, відповідно за них не в повному обсязі перераховували податки. Але за наявною інформацію більшість з цих осіб взагалі не працювали на підприємстві, є мешканцями Нікополя – тобто є так званими «мертвими душами». Тоді виникає питання – хто ж отримував за них кошти? Нагадаємо – це все наші з Вами кошти! І як тепер буде розраховуватись підприємство за цей штраф? Знов же – нашим з Вами майном! І все це при тому, що Рішенням Верховного Суду створення цього підприємства визнано НЕЗАКОННИМ! Але пані Жадько та її поплічники не поспішають виконувати Рішення суду, а правоохоронці не поспішають притягувати її до кримінальної відповідальності!

Наразі незаконно утворене підприємство всупереч Закону підняло тарифи на послугу з управління багатоквартирними будинками. Ми готові допомогти мешканцям цих будинків з зверненнями до суду щодо визнання незаконними цих дій влади.

Ми також звертаємось до правоохоронних органів з вимогою перевірити факти «діяльності» КП «Центр комунального майна м.Мраганець», розпочати досудове розслідування за цими фактами та притягти винних до відповідальності.

А Марганчанам хочеться побажати – думайте кого будете обирати 25 жовтня 2020 року, не продавайте свій голос на користь цих осіб і ні в якому разі не ведіться на якусь ману небесну – «она хоть что то делает»! Ви тільки замислитесь – лише власний бюджет за рахунок децентралізації зріс з 70 млн.грн. в 2015 році до 175 млн.грн. у 2020! І це без врахування субвенцій з обласного бюджету на ремонти шкіл, будівництва парку, ремонту доріг, «розчистки річки» – де завдяки спільній «діяльності» обласного керівництва та «при підтримці мера Жадько і групи депутатів» не відомо як виконані роботи на «захмарні» суми коштів! Яскравий приклад діяльності місцевої влади – це сусіднє місто Покров!

Далі буде…

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

stopkor.marganets@ukr.net

Scroll to Top
Догори