На Дніпропетровщині влада та комунальне підприємство заробляють мільйони на смітті (фото, відео)

photo_2020-04-29_17-25-40 (2).jpg Комунальне підприємство «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця», на чолі якого перебуває славнозвісний Андрій Петрук, вирішило вирити величезний котлован у місті за адресою вул. Єдності, 1, район лікарняного містечка та почати звозити сухі гілки й не тільки саме сюди, а не в місто Нікополь.

На прибирання міста Марганецька влада в цьому році згідно інформації Prozorro (Санітарне очищення вулиць міста) вже виділила майже 5 млн. грн. «Центру комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м. Марганця». У цю суму також входять і витрати на транспортування сміття в інші міста. Але як ми всі добре бачимо, вони викидають все у самому Марганці.

До речі минулого року керівник збиткового підприємства Центр комунального майна Андрій Петрук, де працівники отримають лише мінімальну заробітну плату, придбав собі іномарку, яка має приблизну вартість – 11200 доларів США. Мабуть за гарну роботу або завдяки вірному вибору благодійника.

IMG-1ef6b20cc21e1117ca73d19ecca72c77-V

68732441_662512107582658_8678273689797525504_n

Півроку тому ми робили відео на цьому місті та попереджали всіх про цю проблему, але як бачимо на сьогоднішній день ситуація тільки погіршилася і сміття стало в рази більше.

Раніше ця організація на яку виділялися міські кошти для придбання палива аби вивозити сміття до міста Покрова доїжджало до закритого полігону Марганця, а різницю з відстані воно клало собі у кишеню. Сюди скидали сухі гілки, пластик та навіть бочки відпрацьованих мастил. Після того, як ця інформація стала відома активістами та небайдужим Марганчанам, 26 серпня 2019 року на полігоні трапилася масштабна пожежа, дим якої було видно навіть із Запоріжжя.

Виїхавши на місце події, нам на зустріч вийшов сам пан Петрук, який так і не пропустив нашого журналіста до вогнища загоряння. Напевно боявся, що ми щось побачимо та зафільмуємо.

Читайте також: На Дніпропетровщині завдяки злочинній діяльності місцевої влади вже другий день горить сміттєзвалище…

Тобто, якщо влада вирішить знову приховати сліди своїх злочинів пожежа може статися знов, тільки вже у центрі Марганця!!!

Ми звертаємось до правоохоронних органів звітувати чи поніс хтось відповідальність за пожежу на закритому полігоні, а також притягнути до відповідальності комунальне підприємство за забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець
stopkor.marganets@ukr.net

Scroll to Top
Догори