На Дніпровщині відновили слідство щодо нападу на журналіста зі «списку Каті Гандзюк»

save_20200812_121230У справі про напад на журналіста «СтопКору» з Марганця Володимира Садикова, якого три роки тому побили на очах у дитини, поновлюють слідчі дії. Це сталося після ухвали суду, який відхилив клопотання прокуратури про закриття провадження.

«Журналіст Володимир Садиков отримав ухвалу суду про відхилення клопотання прокуратури щодо закриття провадження. Слідство поновлюється! І ми йдемо до обвинувального вироку кривдникам! Ми дякуємо суду за справедливе рішення. В подальшому, маємо надію, справу доведуть до вироку», — зазначають юристи ГО «Стоп корупції».

Раніше справу хотіли закрити та перекваліфікувати з побиття журналіста за ч.2 ст.345-1 КК України на ч.1 ст.296 КК України «хуліганство».

«Радий, що суддя не повівся на провокацію місцевого свавілля, на чолі якого стоїть мер Марганця Жадько та її кишенькова поліція. Три роки – дуже великий строк, щоб не знайти покидька, який вдарив мене. Сподіваюсь, що справедливість переможе і винні будуть покарані…», — зазначає журналіст Володимир Садиков.

Зазначимо, що після затягування розслідування представники громадської організації ГО «Стоп корупції» неодноразово звертались до Генеральної прокуратури України, Нацполіції, особисто до голови відомства Клименка та до Департаменту захисту інтересів суспільства і держави з заявою щодо цієї ситуації та проханням втрутитися.

«Після цього з’явилися позитивні зрушення. Справу взяли на контроль та використали всі належні інструменти, щоб досягти відновлення справедливості. Вони долучились до оперативного супроводу даного кримінального провадження, котре перебувало на стадії розрухи», — зазначають у ГО «Стоп корупції».

«Ми дуже раді тому, що прокуратура та поліція стали захисниками журналістів та розбиває минулі стереотипи», — зазначили у ГО «Стоп корупції».

save_20200812_121359.jpg

save_20200812_121412
Cправу затягували 3 роки. Суд відхилив клопотання прокуратури про закриття. Фото: СтопКор.

Нагадаємо, 29 квітня 2017 року на власного кореспондента «СтопКору» у Марганці Володимира Садикова напала невідома особа. Зловмисник напав на чоловіка зі спини, коли той підходив до дружини й дитини. Журналіст із численними травмами перебуває у міській лікарні.

У результаті побиття журналіст отримав перелом носа, струс мозку та численні синці й забої.

Усе це відбулось після низки викривальних розслідувань корупційних діянь міського голови Олени Жадько та депутата міськради Олександра Бондаренка.

Читати також: Мера Марганця поліція примусово привезла до суду (відео) Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори