На Дніпропетровщині силовики затримали учасників угруповання, які займалися вимаганням у місцевого підприємця (фото, відео)

photo_2021-02-11_16-51-12-2У Марганці Дніпропетровської області співробітники Служби безпеки України затримала учасників угруповання, які вимагали у підприємця відмовитись від орендних прав на комунальне майно. Про це з місця події повідомляє інсайдер, а також пресцентр СБУ.

За попередньою версією слідства, один з місцевих мешканців взяв в оренду нежитлову будівлю площею майже 900 квадратних метрів, яка знаходиться у комунальній власності міста. Без відповідного дозволу мерії він передав частину будівлі (350 кв. м.) у суборенду для ведення господарчої діяльності одному з місцевих приватних підприємців та щомісячно незаконно отримував орендну плату на свій рахунок. Після отримання інформації, що суборендар заключив прямий договір оренди з міською радою і кошти будуть йти до міського бюджету, а не йому в кишеню, ображений ексорендар вирішив провчити непокірного підприємця. Звернувшись до місцевого кримінального авторитета, так званого “смотрящого” за містом, він зажадав примусити комерсанта продовжити щомісячні виплати не до бюджету а до їхньої кишені. У приміщенні були змінені замки, і власника не допускали до власних матеріальних цінностей. Від зловмисників почали надходити погрози життя та залякування підприємця, а також вимоги щодо передачі їм прав на майно, яке належить непокірному підприємцю, загальною сумою понад 6 мільйонів гривень. Також задля викупу нерухомості будівлі колишнього неврологічного відділення, яке належить міській раді, вищевказане угрупування надало фіктивні документи на поліпшення комунального майна більш ніж на 7 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали двох учасників угруповання відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

photo_2021-02-11_16-51-13

Наразі тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до правопорушень. Заходи із блокування протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Нікопольської місцевої прокуратури.

Джерело: Інформаційний портал «СтопКор»

Scroll to Top
Догори