Скандал з закупівлями для ЗСУ. Підприємців, які продавали яйця по 17 гривень, затримали

Правоохоронці викрили та затримали підприємців та військових, які причетні за махінацій з закупівлями харчів для ЗСУ. Їх дії завдали збитків державі на 4,6 млн гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, одна з фірм уклала договір на постачання військовій частині продуктів за завищеними цінами, зокрема курячих яєць за 17 гривень за штуку.

"Вигадували махінатори й інші схеми – до фінансово-господарських документів вносились неправдиві дані щодо отримання військовою частиною продуктів на свій склад, коли насправді нічого не поставлялося. Потім "віртуальні" продукти "списували" – начебто їх спожили солдати", – пояснює ДБР.

Правоохоронці затримали 5 учасників схеми, серед яких підприємці та військові, які відповідають за забезпечення однієї з військових частин ЗСУ. Також затримано військового, який вів "чорну бухгалтерію" махінаторів.

Сума збитків державі оцінюють на 4,6 млн гривень. Вкрадені кошти учасники схеми ділили між собою. У ході обшуків вилучено чорнову бухгалтерію, записи, незаконну зброю, боєприпаси, вибухові пристрої, понад 1 млн гривень готівкою.

Зараз готується підозра для затриманих ч. 5 ст. 191 ККУ та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Махінаторам загрожує до 12 років в'язниці. Наразі слідчі дії тривають.

Фото: ДБР викрило військових та підприємців, які причетні до махінацій з завищеними цінами (dbr.gov.ua)

Нагадаємо, 1 лютого, СБУ провела обшуки у екс-посадовців Міноборони, причетних до скандалу з закупівлями продуктів для військових.

Екс-главі департаменту Міноборони оголосили підозру за розтрату понад 100 млн гривень, також підозру отримав звільнений заступник міністра оборони.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори