Провал наступу окупантів біля Вугледара посилив критику командування військ РФ, – ISW

Нещодавні кадри невдалого російського штурму під Вугледаром Донецької області викликали нову хвилю критики військового командування окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Російські блогери стверджують, що ті самі російські командири, які керували провальними спробами штурму 155-ї бригади морської піхоти в районі Павлівки (неподалік Вугледара) у листопаді 2022 року, несуть відповідальність за зусилля із захоплення Вугледара.

Один із російських журналістів заявив, що відповідальність за тактичні невдачі окупантів під Вугледаром несе командувач Східного угрупування військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов. Він також закликав до публічних судів офіцерів, які неодноразово зазнають невдачі на полі бою.

Судячи з опублікованих кадрів, 155-а бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано навченого мобілізованого персоналу. Експерти ISW не відкидають, що систематично погана підготовка російських мобілізованих, ймовірно, продовжить призводити до тактичних невдач у війні проти України.

Ключові висновки ISW: Війська РФ завдали ще однієї серії масованих ракетних ударів територією України. Неймовірно, що прольоти російських ракет над Румунією спровокують ескалацію з країнами НАТО. Російські війська продовжували наступальні дії на північний захід від Сватового і в районі Кремінної. Окупанти продовжували наступальні дії у районах Бахмута та Авдіївки, а також на заході Донецької області. Війська РФ провели обмежену наземну атаку на півдні Запорізької області. Російська влада, ймовірно, вводить обмеження на в'їзд і виїзд з Росії, щоб підтримати зусилля щодо мобілізації. Колаборанти посилюють заходи щодо інтеграції дітей на окупованих територіях України за допомогою громадських організацій, що фінансуються Росією.

Раніше повідомлялося, що українські захисники влаштували засідку у ворожому тилу, знищили російську техніку та зірвали штурм окупантів на Вугледарському напрямку.

Також ми писали, що українські десантники показали знищення підрозділу росіян та бронетехніки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори