Держдеп про бої на сході та півдні України: РФ зазнає стратегічної поразки

Бої на сході та півдні України й надалі матимуть напружений характер, але ми бачимо, що Росія зазнає стратегічної поразки у розв'язаній нею війні.

Про це заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його відеобрифінг.

"Ми чітко заявляли, що попереду будуть важкі дні та протистояння. І хоча протягом зимових місяців воно дещо знизилося, бої все ж таки продовжуються, особливо на сході і на півдні", – заявив Прайс.

За його словами, подібна динаміка бойових дій триватиме протягом певного часу.

Представник Держдепу також наголосив, що Бахмут, навколо якого зараз йдуть запеклі бої, не має для армії РФ великого стратегічного значення щодо оперативної обстановки. Але окупанти все одно прагнуть його захопити, тому що не мають інших варіантів, щоб досягти хоч якихось видимих досягнень у війні.

"Було чітко зрозуміло з першої години вторгнення Росії в Україну, що якби це не закінчилося, це завершиться стратегічним провалом Росії", – додав Прайс.

Раніше стало відомо, що Росія втратила в боях за Бахмут уп'ятеро більше солдатів, ніж Україна. На кожного українського військового, який загинув під час захисту Бахмута, окупанти втратили щонайменше п'ять осіб.

Нагадаємо, 5 березня командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав позиції українських військових у Бахмуті. За його словами, бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруги.

Додамо, що росіяни кинули у бій на Бахмутському напрямі найкращі свої підрозділи, використовуючи ствольні та реактивні системи залпового вогню.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори