В Німеччині планують виробляти частини для винищувачів F-35

Компанія Rheinmetall планує побудувати надсучасний завод з виробництва секцій фюзеляжу для багатоцільового бойового літака F-35A у місті Веце на заході Німеччини.
Як йдеться в заяві, щонайменше 400 секцій фюзеляжу винищувачів буде вироблено для військово-повітряних сил Німеччини та інших дружніх країн, починаючи з 2025 року. На заводі працюватиме 400 висококваліфікованих працівників.
"Разом зі своїми американськими партнерами Northrop Grumman і Lockheed Martin компанія Rheinmetall досягла ще одного важливого етапу в ключовому проєкті Бундесверу, одночасно відкривши нову главу в німецько-американському співробітництві в галузі оборонних технологій", – зазначає концерн.

"Ми пишаємося тим, що наше багаторічне партнерство з Northrop Grumman і Lockheed Martin, а також наші десятилітні відносини з Бундесвером призводять до справжньої передачі ноу-хау в Німеччину", – заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер.

Між тим, віцепрезидент програми F-35 компанії Northrop Grumman Гленн Масукава наголосив, що співпраця з Lockheed Martin у виробництві цих частин винищувачів має вирішальне значення для зміцнення глобальної безпеки.

Scroll to Top
Догори