ЗМІ: “Панцир” на даху Міноборони РФ не зміг відбити атаку дрона

"Панцир-С1" на даху штаб-квартири Міноборони РФ не зміг збити дрон, хоча перебував від точки удару по Москві менш ніж за 300 метрів.
Про це повідомляє "Радио Свобода".
Як випливає з публікацій у соцмережах і супутникових знімків, зенітний ракетно-гарматний комплекс малого радіуса дії "Панцир-С1", розміщений на даху штаб-квартири Міноборони наприкінці 2022 року, як і раніше, перебуває там.
Зазначається, що до місця удару безпілотника по комплексу будівель російського військового відомства на Комсомольському проспекті від цієї точки – менше ніж 300 метрів.
Фото: Місце удару (t.me/radiosvoboda)"Проте жодних свідчень роботи "Панцира" вранці в понеділок очевидці не помітили", – йдеться у матеріалі.

Атака дронів на Москву: коротко про головне
Нагадаємо, що сьогодні вночі Москву атакували два безпілотники. Повідомляється, що один БПЛА влучив у бізнес-центр, де знаходиться магазин "Леруа Мерлен", а інший впав недалеко від будинку Міноборони РФ та штаб-квартири кібернетичної розвідки ГРУ.
Міноборони РФ встигло відзвітувати, що нібито "перехопило два безпілотники". Там вже звинуватили в атаці українську сторону.
Тим часом розслідувач Bellingcat Христо Грозєв звернув увагу, що поряд з місцем падіння уламків безпілотника знаходиться Військовий університет, а також кілька секретних об'єктів Головного розвідувального управління РФ, зокрема "штаб кібератак ГРУ".
Другий дрон влучив у бізнес-центр. У результаті чого в будівлі вибиті шибки на 17-му і 18-му поверхах на площі 50 квадратів. У цій будівлі знаходиться магазин "Леруа Мерлен".
Пізніше повідомлялось, що нічна атака безпілотників на Москву була спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України.
Російська ППО в Москві
Раніше повідомлялося, що Росія почала активно посилювати протиповітряну оборону навколо Москви через побоювання ударів українських безпілотників.
Пізніше у мережі з'явилися кадри, як у Москві встановлюють ЗПРК "Панцир-С1" на даху адмінбудівель, у тому числі Мініборони РФ.
Як пояснили в ISW, Кремль, напевно, активізує свої зусилля, щоб підготувати населення РФ до затяжної війни проти України. Саме з цією метою по Москві останніми днями встановлюються системи ППО.

Scroll to Top
Догори