ЗСУ знищили катери окупантів при спробі зайняти втрачені позиції під Херсоном

Російські окупанти втратили відразу шість катерів після того, як спробували відбити раніше втрачені позиції в Херсонській області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода".

Як зазначила спікер, катери були знищені, коли російські війська спробували відновити втрачені позиції з води під час маневрування серед островів уздовж окупованого лівобережжя Херсонської області. При цьому Сили РФ на Лівобережжі переважають і вони "дуже потужні".

"Мінус шість човнів – це дуже красномовне, переконливе зведення, яке ми можемо зараз говорити за минулу добу. Так завершилась їхня (військ РФ, – ред.) спроба закріпитися на тих позиціях, з яких попередньо були вибиті" – розповіла вона.

За словами Гуменюк ЗСУ також продовжують нищити і особовий склад і іншу техніку – гармати, міномети.

"Все те, чим вони намагаються обстрілювати правий берег і завдають мирному населенню суттєвої шкоди як у матеріальному сенсі, так і у фізичному. Оскільки, на жаль, є постраждалі за минулу добу у Херсонській області", – додала Гуменюк.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори