ЗСУ захопили у полон мешканця Сімферополя, який воював проти України у Запорізькій області

Збройні сили України захопили у полон мешканця Сімферополя, який у грудні 2022 року уклав контракт про проходження військової служби в ЗС РФ. Він воював на боці окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

За даними СБУ, у Криму затриманий отримав військове спорядження і зброю. та пройшов тижневий "вишкіл" на одному з полігонів кримського півострова. Потім був відправлений спочатку на Херсонський, а потім на Запорізький напрямок для військової служби у складі окупаційних військ.

Він приймав безпосередню участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України, на території Пологівського району Запорізької області. Зрадник облаштовував фортифікаційні споруди і додаткові вогневі точки окупантів.

На початку вересня 2023 року він отримав наказ свого військового керівництва та представників збройних формувань РФ та у складі групи штурмувати позиції українських військових в районі села Роботине, Пологівського району.

В результаті бойового зіткнення його група потрапила в засідку та була знищена, а його взято у полон військовослужбовцями Збройних сил України.

На підставі зібраних доказів слідчі української спецслужби повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала у Миколаївській області чотирьох російських шпигунів. Двоє з них працювали на оборонному підприємстві.

Також правоохоронці викрили агента РФ, який збирав дані про ППО під Одесою. Також зрадник хотів "зламати" телефон військової задля розвідданих.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори