Німеччина готова взяти на себе провідну військову роль у країнах Балтії, – Пісторіус

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус запевнив країни Балтії в солідарності та підтримці на тлі загарбницької війни Росії проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Tagesschau.

Німецький міністр оборони зазначив, що його країна готова взяти на себе провідну військову роль у країнах Балтії на східному фланзі НАТО, які межують з Росією та Білоруссю.

Стверджується, що Естонія, Литва, Латвія стурбовані власною безпекою через дії Росії в Україні.

"Ми на вашому боці. Ваша безпека – наша безпека Німеччина дотримується своєї обіцянки та робить свій внесок у захист Естонії, Латвії та Литви на суші, на морі та в повітрі", – заявив Пісторіус під час зустрічі зі своїм латвійським колегою Андрісом Спрудсом.

НАТО у Балтійському морі

Берлін запропонував НАТО перебрати на себе координацію військово-морськими силами альянсу в регіоні Балтійського моря. Головком ВМС Німеччини віце-адмірал Ян Крістіан Каак розповів, що для цієї мети призначений відповідний штаб.

За даними FT, наступного року НАТО проведе свої найбільші спільні командні навчання з часів холодної війни. У них візьмуть участь понад 40 тисяч військовослужбовців. Метою стане відпрацювання відбиття російської агресії проти одного зі своїх членів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори