Умєров обговорив з главою Міноборони Данії пришвидшення передачі Україні F-16

Міністр оборони України Рустем Умєров обговорив зі своїм данським колегою Троельсом Лунда Поульсененом процес пришвидшення передачі Україні винищувачів F-16.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook міністра оборони України Рустема Умєрова.

"Дякую міністру оборони Королівства Данія Троельсу Лунду Поульсену за плідні та конструктивні переговори та відверту бесіду у Києві. Ключове питання: пришвидшення передачі Україні винищувачів F-16", – написав Умєров.

Також міністри обговорили питання розмінування звільнених територій, фахову підготовку українських військовослужбовців, співпрацю щодо впровадження ІТ в українському війську та надання додаткової допомоги.

F-16 для України

Нагадаємо, що Нідерланди та Данія очолили зусилля щодо навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Також Норвегія і Бельгія також зобов'язались поставити Україні F-16, а 11 інших країн, включаючи США, заявили, що допоможуть навчати українських пілотів.

Як раніше заявляли в Міноборони, Україна може отримати перші літаки F-16 не раніше ніж через 6-7 місяців. Однак у Нідерландах та Данії обіцяли передати перші літаки на початку 2024 року.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що українські пілоти наразі проходять тренажерну підготовку на винищувачах F-16. При цьому вже за кілька тижнів вони можуть розпочати польоти з інструктором на реальних літаках.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Scroll to Top
Догори