Макрон пропонував Байдену відправити в Україну інструкторів, але той відмовив – ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував американському лідеру Джо Байдену відправити в Україну військових інструкторів. Але останній відмовив. Про це повідомляє Politico.
Як зазначає видання, відповідну пропозицію Макрон зробив Байдену під час нещодавньої розмови.

Він запропонував США направити до України військових інструкторів для навчання українських військ у зоні бойових дій. Цю пропозицію Макрон лобіював і раніше.
За даними Politico, президент США не підтримав ідею французького лідера. За словами двох людей, знайомих з розмовою, Байден висловив стурбованість потенційними наслідками відправки військ з будь-якої країни НАТО туди, де вони можуть опинитися на лінії вогню та призвести до ескалації конфлікту.
Раніше президент Франції Еммануель Макрон не виключив можливість відправки західних військ в Україну. Нещодавно головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Франція висловила готовність направити військових інструкторів в Україну для навчання ЗСУ.
Франція своєю чергою заявила, що рішення ще не ухвалене остаточно. Росія пригрозила Франції, якщо та все ж наважиться відправити інструкторів до України.

Scroll to Top
Догори