І на мить відчули себе в ролі поліцейського…

photo_2020-03-02_06-16-27 (5) Нещодавно в Томаківському відділенні поліції був проведений День відкритих дверей. Мета заходу – належна підтримка інформаційного поля, що створює позитивний соціальний імідж Національної поліції України, а також для забезпечення добору у поточному році кандидатів для навчання у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що здійснюють підготовку поліцейських.

20 лютого до відділення завітали випускники Томаківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.. – ДНЗ» №1, Томаківської ЗОШ І-ІІІ ст.. №2 та Томаківського професійного аграрного ліцею. Вони з неабияким інтересом слухали виступи заступника начальника Томаківського ВП майора поліції Олександра Володимировича Марюхненка та оперуповноважений СКП Томакiвського ВП Нiкопольського ВП ГУНП в Днiпропетровськiй областi капiтан полiцii Долгий Сергій Анатолійович.

photo_2020-03-02_06-16-27.jpg

photo_2020-03-02_06-16-27 (3).jpg

Саме Долгим С.А. з початку 2020 року були досягненні значні успіхи у службовій діяльності пов’язані з розкриттям кримінальних правопорушень, про які він розповів студентам та школярам. А саме злочини з незаконним обігом наркотичних речовин передбачених статтею 307 КК України, грабежів передбачених статтею 186 КК України, крадіжок передбачених статтею 185 КК України та інших правопорушень.

Виступаючі відзначали, що поліцейський повинен бути фізично загартованим, мати хорошу реакцію, зір, слух. Зокрема, серед психологічних рис важливими є принциповість, чуйність, бажання допомагати і захищати людей, при цьому часто ризикуючи власним життям.

“Якщо ви відповідальні й навчалися дотримуватися рівноваги в складних ситуаціях – це значно підвищить ваші шанси стати справжніми професіоналами – співробітниками поліції”, – підкреслив О.В. Марюхненко.

Керівництво поліції під час спілкування з молоддю зосередило увагу на специфіці службових обов’язків поліцейських. Фахівці розповіли про досягнення у роботі по дотриманню профілактики злочинності та навели цікаві випадки, що траплялися під час проходження служби.

Також випускникам було представлена виставка табельного озброєння, засобів індивідуального захисту. Бажаючі мали змогу навіть приміряти бронежилет, каску, наколінники та налокітники, а ще оглянути спеціальні засоби оборони, що використовуються на службі в поліції.

Старший інспектор – черговий капітан поліції Прокопенко Руслана Вікторівна продемонструвала дактилоскопічний набір, призначений для зняття відбитків пальців. Учні за бажання брали участь у показовому огляді. Руслана Вікторівна розповіла, які бувають «сліди» після вчинення злочину і яким чином їх можна вилучити.

Інспектор сектору кадрового забезпечення старший лейтенант поліції Пазиніч Михайло Васильович продемонстрував учням збирання та розбирання учбового пістолета, показав набої та повідав історію створення пістолета Макарова.

До відділення завітали і представники Дніпропетровського державного університету – провідний фахівець факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції капітан поліції Богатир Іван Григорович, капрал поліції Іваниця Артем Володимирович. Гості представили відеоролик ДДУ ВС, а ще розповіли про курсантське життя університету, матеріально-технічне забезпечення вишу та про цьогорічну вступну кампанію. Для учасників заходу була проведена екскурсія адмінбудівлею Томаківського відділення поліції. Дільничний офіцер поліції старший лейтенант поліції Сівак Д.П. продемонстрував службовий автомобіль, в якому учні могли навіть посидіти за кермом, поговорити в гучномовець, увімкнути сирени та відчути себе на мить справжнім поліцейським.

Насамкінець педагоги навчальних закладів та їхні вихованці подякували т.в.о. начальника Томаківського відділення поліції капітану О.С. Камінському за цікаву, пізнавальну екскурсію, корисну інформацію, змістовне проведення часу та всім, хто долучився до організації, проведення Дня відкритих дверей для випускників Томаківщини.

Тетяна Ночевна.

Інспектор сектору кадрового забезпечення лейтенант поліції.

Джерело: Газета “Наш край”

Scroll to Top
Догори