На Дніпропетровщині марганецькі корупціонери знайшли “ПОРОЗУМІННЯ” З НОВОЮ ВЛАДОЮ

5a452a2240150211140372Нагадаємо, що 21 січня у місто Марганець з робочим візитом повинен був приїхати голова Дніпропетровської області Олександр Бондаренко, але вийшло так, що приїхав його заступник Олександр Москаленко.

Не дивлячись на те, що запис на прийом до Олександра Москаленка особисто контролювала пані Жадько і потрапити на зустріч могли лише “обрані”, небайдужі містяни все одно змогли поспілкуватися з паном Москаленком, побачивши його у холі виконкому.

Посадовець був шокований тими проблемами, які існують в Марганці відсутністю діалогу між мешканцями та міським головою. Тому він пообіцяв провести загальну зустріч у Дніпрі в присутності правоохоронних органів Дніпропетровської області, щоб разом побороти корупцію в місті, але сталося не так, як хотілося.

До Вашої уваги звіт депутата Марганецької міської ради Польським Д.П., який він опублікував у Facebook.

На Дніпропетровщині стара влада не може домовитися з новою (відео)

ШАНОВНІ МАРГАНЧАНИ!

Нагадую, що мова піде про обіцяну зустріч групи депутатів Марганецького міськради з одним з зам.губернатора, паном Москаленко О.О.
Невеликий звіт, про зустріч групи депутатів Марганецької міської ради з зам. губернатора Дніпропетровської області Москаленко О.О, який ви очікуєте і який ми обіцяли опублікувати. Чому невеликий, а тому, що звітувати на жаль немає про що. Бо зустрічі, як такої, не було. Була імітація зустрічі, на яку треба було не йти.

Після зустрічі з зам. губернатора Дніпропетровській області, паном Москаленко О.О, з громадою міста в сесійній залі Марганецького виконкому і після зміни формату зустрічі за проханням громади, з’явилася надія, що у представника нової влади, у відмінності від старої, є бажання почути про проблеми міста. З ним була домовленість про особисту, окрему зустріч, у вільний і зручний для нього час, але тільки вже в приміщенні ОДА. І вона повинна була відбутися з групою депутатів Марганецької міської ради, в яку повинні були увійти представники від медицини і освіти міста. Зустріч повинна була пройти у форматі обговорення накопичених проблем міста, але вже з доказами про прояви тотальної корупції, нераціональне використання владою бюджетних коштів, по проблемам освітян і відсутності необхідних ліків і профільних лікарів в місцевій лікарні. На ній повинні були бути присутні профільні спеціалісти з усіх питань, які я конкретизував, через секретаря, а це представники обл.прокуратури, обласної поліції, відділу охорони здоров’я і освіти.

Але сталося не так, як хотілося. Вже через певний відрізок часу, а нам вже відомо з яких, сам пан Москаленко змінив формат зустрічі і переніс місто зустрічі в загальну громадську приймальню, де час регламентований в десять хвилин, що вже саме сам цей факт насторожив і дав можливість засумніватися в тому, що є бажання нової влади в ОДА, почути про наявні проблеми в Марганці.
Зауважу, що перед цим була домовленість безпосередньо особисто мене з паном Москаленко О. в телефонному режимі, що він визначиться в який день і час про зустріч. Нами були підготовлені докази у вигляді тридцяти кримінальних справ про корупційні схеми, нераціональне використання бюджетних коштів, були питання по порушенню чинного законодавства у відділі освіти і міській лікарні.
А тепер хронологія подій про хід підготовки зустрічі. Першу призначену зустріч, на наше прохання було перенесено з причини погодних умов так, як було, на день зустрічі оголошено штормове попередження. Друга призначена зустріч не відбулася з причини відрядження Москаленко О. в Київ. Мені запропонували прийом, але з іншими особами, я відмовився бо нас це не влаштовувало, я попросив перенести зустріч. Третя зустріч була призначена на 05.03 о 10.00 годині ранку. За день до зустрічі, я по телефону з’ясував з секретарем про надання мені точної інформації про зустріч. Мене запевнили в тому, що все залишилося без змін. На другий день вже на шляху до Дніпропетровська, мені двічі зателефонувала секретар з питанням, ми будемо чи ні? Ми підтвердили, що ми в дорозі, але у відповідь нам не повідомили, що відбулися зміни в форматі і на зустрічі пан Москаленко О не буде.

По-перше, формат зустрічі не повинен був змінюватися взагалі, з тієї причини, що ми депутати міської ради є представниками органів місцевого самоврядування і представляємо частину громади, які наділили нас мандатом довіри представляти їх інтереси у владі. Тим більше, що в числі нашої групи був ще й член Громадської ради при ОДА Дніпропетровської області, Лук’яненко Р.

По-друге, по кількості питань і представлених документів, регламентованими 10 хвилин купу представлених доказів, просто не неможливо опрацювати, навіть обговорити.

Але, тим не менше ми дочекалися своєї черги і коли зайшли, то нас в першу чергу здивувало, що на місті пана Москаленко керує прийомом, член старої команди, один з головних «архітекторів глобальних проектів», по м. Марганець, пан Верхотурцев В., а це куди входить чистка річки Томаківки та будівництво пляжу в тому «жабятнику», що поруч з цвинтарем та очисними комунікаціями.

DSC_0111
Марганецкий очевидец. Фото: Володимира Садикова

Це і капремонт вулиці Гідності, довжиною 1.5 км, шириною 8 м, якої кошторис склав 16 млн 200 тис. грн, а все обладнання для виготовлення асфальту і техніку для ремонту доріг в комплекті, можна придбати, за 10,5 млн. грн.

Screenshot_2020-03-11 (37) Роман Лук'яненко.png

Це згідно представлених розрахунків, які я озвучив на зустрічі з Москаленко О., в сесійній залі міськвиконкому. І коли ми «второпали» , що не в ті двері зайшли і сказали про це, то головуючий з посмішкою, погодився з цим. Але вже ми коли зайшли, то мова вже про докази, відпала само собою, але все ж таки вирішили залишитися, щоб використати свої регламентовані 10 хвилин і подивитися на їх «ерекцію», тобто реакцію на наші питання. Хоча їх «ерекція» в цьому сенсі, була очікувана і прогнозована. На питання, що будемо робити з тим, що у нас у місті існує тотальна корупція, то Верхотурцев В. відповів: «А що ви хотіли? Вона по всій Україні» , тобто він, таким чином виправдав незаконні свої дії, що по всій країні, тільки закон про узаконення корупції чомусь не пред’явив. Також ми не отримали відповідей і по решті питань. Коли ми запитали у головуючого, про відсутність прийомі представника обл.прокуратури і правоохоронних органів області, то отримали відповідь, що в ОДА немає вповноважень запрошувати ці органи, так, що звертайтесь до них окремо. Ось тоді до нас дійшло, з якою метою був змінений формат зустрічі, бо дійсно представники прокуратури не беруть участь в прийомах громадян в ОДА. А якби була зустріч, в форматі засідання представників ОДА з групою представників органів самоврядування (влади), по питанню корупції в місті, Марганці, це про, що ми і домовлялися раніше, тоді було б все інакше.

Ми представнику ОДА по освіті повідомили, про порушення законодавства в оплаті праці вчителів, то вона нам відповіла, що 30% відсотків, передбачених законом, які стимулюють працю вчителів, були виплачені. Це дійсно так, але після того, як це питання було озвучено з трибуни в присутності зам.губернатора Москаленко О. Після чого, зі слів інсайдерів, пані Жадько, заднім числом, написала розпорядження і повідомила кожного з директорів шкіл, що недостатня сума буде виплачена.

Представниця медицини на питання, з приводу недоукомплектованності лікарні профільними лікарями, відповіла: «Це прерогатива місцевої влади. Лікарів запрошують, але вони чомусь у ваш Марганець відмовляються їхати, а в місті Покрові ця проблема, чогось відсутня» На питання про відсутність ліків, зокрема вакцини проти ботулізму, ми отримали, теж не менш шокуючу відповідь: «Так її по всій Україні немає». Я їй задав зустрічне питання: «Ви навіть не знаєте, що вакцину знайшли у вас в Дніпрі, у вас під носом, у міській інфекційній лікарні № 21 і це зробила мама вмираючого сина, яка обдзвонювала всі лікарні Запоріжжя і Дніпра. А це повинні були робити ви. Чому ви і ваші підлеглі з Марганця відсторонилися від своїх прямих обов’язків? Чому ви відсторонилися від своїх обов’язків в організації транспортування вмираючої людини спецтранспортом або сан.авіаціей, тим більше за відсутності доріг, а переклали це на плечі батьків, які змушені були транспортувати хворого своїм автомобілем?» А чи не простіше було, доставити вакцину в Марганець, ніж вмираючого везти, а йому на місті
надавати термінову допомогу забезпечуючи порятунок йому життя? Відповіді ми так і не отримали. А яку від неї можна було чекати відповідь, як вона, як з’ясувалося, навіть не знала, що у них в Дніпрі, є така інфекційна лікарня № 21, бо вона в нас запитала: «А где это?»

Марганчани можуть померти у будь-який момент…

І останнім питанням було до юриста ОДА, який почав свій спітч, згадуючи щось про законодавство, так Хникін С. йому задав одне лише питання: «Чому Марганецькою владою не виконуються постанови судів Апеляційнної інстанції , в тому числі і Вищого Касаційного, про скасування незаконних рішень Марганецькою міською радою, зокрема проведення оцінки і продажу комунального майна КП «Марганець тепломережа», яка була розграбована і від якої в міський бюджет надійшло, всього лише 1.2 млн. грн. (в порівнянні, це ціна іномарки). А це величезний майновий комплекс з 50 км магістральних труб, з повністю дорогим котельним обладнанням, обладнаним системою автоматики, який опалював, майже всю бюджетну і житлову інфраструктуру міста, крім приватних будинків?

0_16c2af_1bddd608_orig-width1280-height960-border0-titlep1190346
Марганецкий очевидец. Фото: Володимира Садикова
Котел
Марганецкий очевидец
52082356_2147779691965204_3466685249558151168_n
Марганецкий очевидец
53664113_2616829538346879_5527994699501010944_n
Марганецкий очевидец
DSC_0045
Марганецкий очевидец. Фото: Володимира Садикова
DSC_0106
Марганецкий очевидец. Фото: Володимира Садикова
DSC_0097
Марганецкий очевидец. Фото: Володимира Садикова
DSC_0115
Марганецкий очевидец. Фото: Володимира Садикова
19885529_1028099470626200_986663763_o
Марганецкий очевидец

Завдяки активістам “Стоп корупції” суд визнав незаконними рішення Марганецької міськради на користь громади

Визнано НЕЗАКОННИМИ та ПРОТИПРАВНИМИ дії міського голови м.Марганець Дніпропетровської області Жадько О.А. щодо порядку проведення 8-ї чергової сесії Марганецької міської ради VII скликання. Скасувати рішення від 28.04.2016р. за № 269-8 VII Про створення Комунального підприємства «Центр комунальних послуг та комунального майна територіальної громади м.Марганця» як таке, що прийняте на НЕЗАКОННІЙ 8-й черговій сесії Марганецької міської ради VII скликання та з порушенням законодавства. Визнати НЕЗАКОННИМИ та ПРОТИПРАВНИМИ дії секретаря Марганецької міської ради Міняйло І.І. Та скасовано розпорядження про догани, де також були визнані дії міського голови НЕЗАКОННИМИ.

Знов дії Жадько визнано незаконними (фото, відео)

Юрист зробив тупі очі квадратними і не міг зрозуміти до чого Дніпро ОДА. Хникін Сергій нагадав юристу про ч. 9 ст. 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» за наявності рішень суду про визнання розпоряджень чи дій міського голови НЕЗАКОННИМИ…. Так ось за наявності рішень суду про визнання розпоряджень чи дій, міського голови незаконними, ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ зобов’язаний внести клопотання про призначення Верховною Радою України позачергових виборів сільського, селищного, міського голови..

Для цього «юриста», цього питання було достатньо, щоб він опустивши голову, замовк. Ми зрозуміли, що це такий собі юрист, на кшталт нашого Ноздріна М., який підганяє махінації влади під існуючи «дірки» в законодавстві, що призводить до багатомільйонних збитків місцевого бюджету.

Чесно кажучи, ми і не очікували позитивного результату, але як о то кажуть, «а вдруг». А що ж трапилося насправді? До нас ще до зустрічі дійшла інформація, та ми і самі здогадувалися, тим більше що ми знаємо здібності грати на випередження аферистки вищого ґатунку, пані Жадько, що вона через своїх кураторів та координаторів в ОДА, а там вони всі як сиділи, так і сидять, вже все уладнала. Так, що це було очікувано. Ми ще по дорозі в Дніпро, розмовляли на цю тему.

І на завершення. Наша мета зустрічі в ОДА була якою? Якщо на зустрічі в Марганці з паном Москаленко О., були озвучені загальні проблеми міста, то на спільному засіданні в ОДА, ми планували підтвердити їх доказовою базою і дізнатися, як зреагують на це представники прямої вертикалі Президента, завдяки якому вони отримали ці посади. У нас бажання було, з цією ж доказовою базою звернутися одразу вище, але потім вирішили дотримуватися субординації, щоб виключити будь-які інсинуації, типу: “А чого ви перестрибнули нас і не звернулися”. Але ми тепер ми пройшли всі інстанції і підемо далі. Але вже з більшою інформацією.
Переконавшись остаточно в тому, що на місцевому рівні ніхто з корупцією боротися не збирається і хоча й прийшла весна, то на місцях посадки відкладаються, а навпаки «жнива на бюджетному полі» йдуть не припиняючись, не зважаючи на пори року. А треба б було не зверху починати, а знизу і по всій країні, щоб люди відчули зміни, тоді б і рейтинг Президентський, тільки зростав.
Виходячи з вищевикладеного, у нас склалося враження, що люди скориставшись відсутністю досвіду і довірою Президента, на хвилі наданого йому довіри народу на виборах, протиснулись до влади, а одержавши високі посади, діють всупереч передвиборчої програми Президента, мало того, а ще й саботують її виконання на місцях. Прикладом того є те, що в ОДА залишилися кадри зі старої команди, які були «архітекторами» глобальних проектів, які призвели до не раціонального використання бюджетних коштів. Залишилися на посадах ті люди, які були проти і все робили для того, щоб Зеленський В.О. не був обраний Президентом. Ті люди, який влаштовувала стара система, яка їм гарантувала подальше особисте збагачення і повне руйнування країни. Нам здається, і це підтверджується їхніми діями, в результаті чого це впливає на падіння рейтингу. Складається враження, ці люди, діють на замовлення деструктивних сил, які виробили собі стратегію, щоб відтягнути час, опустити ще нижче рейтинг Президента і “злити” місцеві вибори, щоб “Жадьки” залишилися і надалі, а потім змістити і самого Президента. Попередній склад Уряду і Генпрокуратури тому приклад, бо діяли всупереч програми і обіцянкам Президента, що і є причиною падіння його рейтингу. Бо діяли навпаки, щоб більше підняти невдоволення народу. За рік це йому вдалося. Зараз від народу повинна бути повна підтримка Президента, щоб не втратити Україну. Для цього мало змінити Уряд і Генпрокурора, зараз треба звернути увагу на регіони і це важливіший шлях, ніж рокіровка кадрів на верху. Люди не відчувають змін на місцях. Сподіватися на те, що ті хто сидів на бюджетних багатомільйоних потоках самі пішли, або залишившись стали одразу чесними, такого не буває.

Якщо ті сили, які все зробили, щоб зустріч групи депутатів Марганецької міської ради з очільниками ОДА, була не результативною, для представників органів самоврядування міста Марганця, то вони помиляються. Поганий результат, це теж результат. Нас влаштовував будь-який результат.

СтопКор міста Марганець змушений звернутися до президента України Зеленського Володимира Олександровича з вимогою розслідування дій посадовців ДніпроОДА.

ГО «Стоп Корупції» м. Марганець

stopkor.marganets@ukr.net

Scroll to Top
Догори