Оптична ілюзія для найуважніших! Знайдіть 9 тварин за 20 секунд

Тренувати мозок варто регулярно й не тільки під час роботи. Інколи замість серйозних задач краще провести час розв'язуючи головоломки чи досліджуючи оптичні ілюзії. Це допоможе зміцнити пам'ять, підвищити рівень концентрації, покращити навички розв'язання проблем і полегшити навчання.

РБК-Україна (проект Styler) пропонує прокачати мозок прямо зараз і знайти на малюнку дев'ять "захованих" у пейзажі тварин.

При підготовці матеріалу було використано джерела: Playbuzz, Вікіпедія.

Прокачайте мозок і знайдіть 9 тварин за 20 секунд

Пропонуємо вам підготуватись до цікавого тесту – спробуйте за 20 секунд знайти на розміщеній нижче картинці 9 добре відомих усім тварин.

Перш ніж розпочати, підготуйте секундомір і налаштуйтесь. На картинці зображено гірський пейзаж. Десь серед усіх тих ліній "причаїлися" низка тварин.

Спробуйте знайти якнайбільше з них за 20 секунд.

Готові? Поїхали!

Десь там у заростях ховаються 9 тварин (малюнок: playbuzz.com)

Ну що, впорались? Якщо з першого разу знайти всіх тваринок вам не вдалося, не засмучуйтесь. Адже вони насправді занадто добре там заховані.

Дайте очам відпочити й спробуйте ще раз.

До речі, підказку ви зможете побачити наприкінці матеріалу.

Чим корисні оптичні ілюзії

Оптичні ілюзії є корисним "інструментом" для дозвілля й розваг. Їх можна розв'язувати під час посиденьок з друзями, або ж для власного задоволення.

Художників і дизайнерів вони можуть надихати на створення мистецьких творів чи графічних композицій.

Оптичні ілюзії використовуються також в науці для дослідження роботи зорового сприйняття – допомагають вченим і студентам спостерігати за процесами обробки зорової інформації в мозку.

Вони можуть допомогти й під час лікування різних видів розладів зору або в реабілітаційних програмах.

Крім того, оптичні ілюзії періодично використовуються у психотерапії для стимулювання уяви та допомоги в роботі з певними психологічними проблемами.

Види оптичних ілюзій

Когнітивні, або ж пізнавальні навички дозволяють нам обробляти сенсорну інформацію, отримувану впродовж всього життя. По суті вони синтезують у собі нашу здатність аналізувати, оцінювати, зберігати інформацію, пригадувати досвід, порівнювати та визначати дії.

Наші очі бачать предмети, які "створює" наш мозок. Науковці виділяють три основні типи оптичних ілюзій:

буквальні – коли очі сприймають образ, а розум заповнює прогалини, яких насправді там немає, створюючи зображення, що відрізняється від об'єкта (наприклад знаходження різних фігур і образів у хмарах)
фізіологічні – коли впродовж певного часу очі отримують надмірну кількість подразників (яскравість, колір, спалахи тощо) в результаті чого ми продовжуємо бачити "щось" навіть після того, як ми перестали на нього дивитись (зображення після зображення)
когнітивні – коли ми дивимось на зображення і наш мозок через контраст кольорів чи кутів робить певні "несвідомі висновки", хоча насправді очі можуть і не бачити того, що "бачить" мозок

Підказка

На картинці серед гілок, трави та пагорбів точно можна знайти: голову бика, папугу, півня, лиса, слона, оленя, крокодила, гусака та коня.

Ось де на малюнку були 10 тварин / малюнок Playbuzz

Ось де всі вони ховалися (малюнок: playbuzz.com)

Нагадаємо, раніше ми пропонували карколомну ілюзію – знайти приховане число за 17 секунд.

Пропонуємо вам також пройти швидкий і цікавий тест "Який колір ви любите найбільше, така ви і людина".

Scroll to Top
Догори